Visul lucid şi extracorporalizarea

Cu mult timp în urmă, oamenii nu aveau o conştiinţă. Însă, imediat ce a apărut, a început să ocupe, treptat, tot mai mult spaţiu din starea de veghe. Totuşi, în prezent, conştiinţa a depăşit spaţiul alocat stării de veghe şi a continuat să se extindă în alte stări. Conştiinţa s-a manifestat tot mai mult în cadrul somnului REM, dând naştere celui mai uluitor fenomen al existenţei umane – sentimentul de-a avea o extracorporalizare (sau un vis lucid). Este posibil ca bărbaţii şi femeile viitorului să aibă o existenţă conştientă în două lumi: în viaţa reală şi în extracorporalizare/vis lucid. Deocamdată, totuşi, acest lucru se poate realiza numai folosind tehnicile speciale.

Visul lucid şi extracorporalizarea

Indicii privind apariţia acestui fenomen pot fi descoperite în Biblie şi în alte texte antice. Acesta stă la baza altor fenomene, cum ar fi experienţele la limita morţii, răpirile extraterestre, paralizia în somn ş.a.m.d. Fenomenul este atât de extraordinar încât multe mişcări oculte consideră că a-l experimenta constituie o realizare de cel mai înalt ordin. Cercetarea statistică a arătat că o persoană din două se va confrunta intens cu acest fenomen. În acelaşi timp, existenţa fenomenului a devenit un fapt atestat ştiinţific începând cu anii ’70.

Fenomenul este omniprezent în multe genuri de practici moderne, deşi apare sub diferite nume, mergând de la „proiecţie astrală” şi „extracorporalizare” până la „vis lucid”. Noi vom folosi termenul pragmatic de „fază” sau „stare de fază”, pentru a ne referi la toate fenomenele menţionate anterior.

În ce priveşte percepţia senzorială a fenomenului în sine, acesta nu este un simplu exerciţiu de vizualizare. Realitatea, însăşi, nu este decât un vis plictisitor, cu ochii deschişi, prin comparaţie cu starea de fază (visul lucid şi extracorporalizarea) ! Acesta este motivul pentru care mulţi începători suferă un şoc – sau chiar se tem de moarte – după intrarea în această stare. Este cu adevărat o lume paralelă, din punctul de vedere al percepţiei.

Michael Raduga
Traducere: Marian Matei (http://antiiluzii.blogspot.com/)

______

_____

Visul lucid şi experimentarea extracorporalizării, în numai 3 zile

Visul lucid şi experimentarea extracorporalizării, în numai 3 zile

( PDF | DOC )

————–

Teaching
Out-of-Body Travel
And Lucid Dreaming

(Formats: PDF, DOC, TXT)

OBE and lucid dreaming teaching

School of Out-of-Body Travel

need a job